dissabte, 4 de juny del 2011

Indigneu-vos!

Indigneu-vos! . Aquest és el poderós crit que dóna títol al conegut llibre de Stéphane Hessel, llibre que només fa un parell de dies he tingut oportunitat de llegir. S'ha de dir que és un llibre inspirador, que, un cop acabada la lectura, un reconeix bé els mals d'aquest món en què vivim, mals massa coneguts per nosaltres, però que aquest llibre els treu devant els nostres ulls per què reaccionem.  L'autor posa especial atenció a la importància de que la gent lluiti pels seus drets, però de manera pacífica, clar està.
Aquesta part pot explicar de certa manera el moviment que fa dues setmanes ( si no m'equivoco) és el gran protagonista de l'actualitat, els Indignats , nom donat pels mitjans de comunicació  als ciutadans que des de les manifestacions del 15 de maig, han ocupat places i  manifestat el seu descontentament amb el sistema actual, sempre insistint en el pacifisme com a mitjà més eficaç, com així ho diu Hessel, per a aconseguir canvis en els sistemes polític i econòmic, a grosso modo

                                                                  coberta del llibre

També un quan arriba a la part on es repassa la trajectòria vital de Hessel es troba davant una vida marcada per esdeveniments de la Segona Guerra Mundia, com tota persona de l`època va haver de patir, però amb alguns punts a destacar : va escapar algunes vegades d'una mort segura, i, un cop estabilitzada la seva situació, va participar en la redacció de la Declaració dels Drets Humans.

A més d' això mencionat, hi ha altres temes que hauria de destacar, però que caldria deixar-los en el llibre per als que encara no l'han llegit, perquè no val que t'expliquin un llibre, un l'ha de llegir per gaudir-ne. Com he dit abans, és un llibre inspirador, que ens ha d'animar a seguir endavant en aquesta lluita pels nostres drets, que els anem perdent poc a poc i  no se sap mai com acabarà la cosa. I amb això últim també em refereixo a moltes altres situacions que ens venen a sobre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada